Groot olievat gedumpt in Neeritter

Neeritter – (Foto’s) De brandweer en politie zijn donderdag rond 23.00 uur gealarmeerd voor een afvaldumping bij de Rutjensstraat in Neeritter.

Een wandelaar zag dat een witte bus met hoge snelheid door het bosgebied tussen Neeritter en het Belgische Molenbeersel reed. Even later zag hij waarom de bus zo snel reed. De bestuurder had een groot plastic vat gedumpt naast een bospad.

De wandelaar vertrouwde het niet en omdat de inhoud onbekend was werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer en politie kwamen ter plaatse voor nader onderzoek. Het vat was ongeveer voor een kwart gevuld met olie. De situatie was verder stabiel.

De OVD-BZ (Bevolkingszorg) was eveneens ter plaatse en heeft Natuurmonumenten in kennis gesteld over de afvaldumping. Het vat is namelijk gedumpt op hun grondgebied en Natuurmonumenten zal verder zorgen voor de afvoer van het vat.