(Foto’s) Verschillende street-art artiesten zijn in Weert begonnen met een nieuw project, namelijk het zuilenkabinet.

Het zuilenkabinet zijn de betonnen steunpilaren onder de Boshoverbrug aan de zijde van Unicorn en LifeStyle Vitae. De afgelopen dagen zijn de kunstenaars al druk doende geweest en de eerste resultaten mogen er wezen. De kale grijze pilaren al dan niet ‘vervuild’ met graffititeksten worden voorzien van hoogwaardige schilderingen.

“Komende tijd worden alle zuilen van het zuilenkabinet onder handen genomen door internationale en regionale artiesten”, aldus wethouder Gabriels. Hij stelt tevens voor om een street-art route door Weert te maken.

Je kan het zuilenkabinet ook volgen via Facebook: https://www.facebook.com/Het-Zuilen-Kabinet-447942872358943/ en Instagram: https://www.instagram.com/hetzuilenkabinet/.

Bekijk de eerste resultaten.

9 REACTIES

 1. hoelang blijft dit zo tot een of andere b**renl*l het weer nodig vindt het te verfraaien??
  een die niet kan tekenen maar een naam neerzet van iemand zoals onder de stationtunnel ben dan zo groot en zet je eigen naam neer

 2. En waarom ook niet? De gemeente nodigt mensen van buiten Weert uit om op openbare plaatsen met spuitbussen verf aan de gang te gaan dus waarom zou een Weertenaar dat niet mogen. Dan is het dus een kwestie van wat je zelf mooi vindt. Er is geen wethouder die mij heeft gevraagd of ik dit mooi vind.

 3. Ik blijf het mooi vinden. Het is een kustvorm die te weinig waardering geniet. Persoonlijk vind ik het top van gemeente Weert dat ze dit initiatief hebben genomen. En dat geldt voor alle streetart die de gemeente heeft geïnitieerd. Hulde!

 4. In de grafitti wereld is het behoorlijk ‘not done’ om over andermans werk heen te spuiten. Dát is de insteek. En buiten het feit of men dit wat er nu te zien is mooi vindt [ik persoonlijk bijvoorbeeld niet] hoopt de gemeente die iedereen hier de voorkeur aan geeft boven allerlei losse tags.

 5. Als ik “kunst” wil zien dan ga ik naar een museum. Ik zie dan die vorm van kunst die ik mooi vind. Ik vind dit niets met kunst te maken hebben maar het wordt mij door mijn strot geduwd door ambtenaren en de politiek terwijl ik er ook nog voor moet betalen.

 6. In 2017 was het inkomen van alle musea in Nederland voor het eerst hoger dan de bijna 500 miljoen euro aan subsidies die ze ontvangen. Zonder subsidie moeten de meeste musea de deuren sluiten. Hmm subsidie wordt dat niet betaald van mijn belastinggeld? Precies. Maar daar hoor je mij niet over klagen.

  Wellicht dat jij hier ook een draai aan kan geven en de gemeente Weert hier de schuld van kan geven. Want dat lukt je anders ook.

 7. k zie dan die vorm van kunst die ik mooi vind.

  Nou, dat ligt maar net aan het museum waar je naartoe gaat natuurlijk. Als je niet van moderne kunst houdt zijn er een boel musea die je beter kunt mijden, bijvoorbeeld.

  Gelukkig kun je, behalve een ander museum, ook een andere route kiezen als het uitzicht je niet aan staat. Ik vind dat stomme beeld van Het Poeperke zo lelijk dat ik er graag voor om fiets.

 8. Ik ben geen fan dit soort projecten.

  De kale grijze pilaren al dan niet ‘vervuild’ met graffititeksten worden voorzien van hoogwaardige schilderingen.

  En dan aankomen met het volgende werk. Hetzelfde is te zien aan overkant van de Boshoverbrug: opdringerige pseudoniemen in vloekende kleuren. Niets meer dan een collectieve zelfbevlekking van de makers.

  Vanwaar de drang van de gemeente om alles te laten bespuiten? Met kale grijze pilaren of saaie muren is niets mis. Ik vrees trouwens voor de stationstunnel. De bekladdingen die daar al weken zitten mogen trouwens best eens verwijderd worden.

Comments are closed.