Vat met brandbare hars beschadigd

112 Weert Reageer 2 min. leestijd

Update – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdagavond rond 22.00 gealarmeerd voor een bedrijfsongeval aan de Havenweg in Weert.

In een vrachtwagentrailer op het terrein van Thijs Logistiek was een IBC-container met brandbare hars beschadigd geraakt. Er was hars vrijgekomen en daarop werd besloten om de brandweer te waarschuwen.

De brandweerlieden lieten het bedrijfspand ontruimen en stelde de omgeving veilig. De vrachtwagen werd verplaatst om zo het potentiële brandgevaar bij het bedrijfspand te verminderen. Tevens werden er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het gelekte hars niet in het riool terecht kwam.

Update:
Bij het laden van het vat in een vrachtwagen is het vat beschadigd geraakt waardoor 500 liter uit het vat in de vrachtwagen op de parkeerplaats is gelopen. Een klein gedeelte van de vloeistof is in het riool op het bedrijfsterrein gelopen.

Door adequaat handelen van het personeel en de brandweer is de gelekte vloeistof meteen ingedamd, waardoor de vloeistof niet verder naar het openbare riool kon stromen. Het incident is dan ook beperkt gebleven tot het eigen terrein.

De brandweer heeft de plekken waar de vloeistof ligt afgezet, en het bedrijf heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de gelekte vloeistof op te ruimen. Er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid en er zijn geen gewonden gevallen.​

Video via Youtube

https://youtu.be/a1newElzLgY

[nggallery id=’7906′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie