(Foto’s/video) De politie heeft zaterdagnacht twee mannen afkomstig uit Letland aangehouden op de Maaseikerweg. Het duo reed in een Engelse bestelbus rond door Weert.

Agenten zagen de bestelbus rijden en vertrouwden het niet. Het voertuig werd aan de kant gezet waarna de agenten de bestuurders controleerden. Ze roken een sterke wietlucht in de auto en de lading van de bus maakte de situatie nog verdachter. In de bus stonden een IBC container en een aantal blauwe olievaten. In enkele vaten zat een onbekende substantie.

De Officier van Dienst en Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer werden opgeroepen om metingen te verrichten. Bij de metingen kwam naar voren dat er mogelijk organische stoffen in de vaten zaten, maar het werd niet helemaal duidelijk om welke stoffen het precies ging.

De inzittenden werden aangehouden voor nader onderzoek. Ook de bestelbus werd afgesleept zodat een team van de forensische opsporing van de politie de exacte inhoud van de vaten en mogelijke verbanden kan onderzoeken.

Video via Youtube

https://youtu.be/6DvEehjsyJw