Maarheeze – (Foto’s/video) De brandweer en politie zijn dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Oranje Nassaulaan in Maarheeze.

Een van de bewoners had net de stoep ontdaan van onkruid met een onkruidverbrander. Toen hij door het raam keek zag hij opeens rookontwikkeling en werd er een brandgeur waargenomen. De hitte van de onkruidverbrander was overgeslagen naar de houten delen van het kozijn.

De brandweer kwam ter plaatse en moest het kozijn deels demonteren. Een deel van het kozijn en het glas liepen daardoor schade op. Alleen zo kon de brandweer bij de smeulende resten in het kozijn komen. Met gereedschap werd een deel van het hout verwijderd waarna de smeulende resten gedoofd konden worden met water uit een tuinslang.

Video via Youtube

https://youtu.be/HQGVtDE5uMM