Leerlingen letten op verkeersgedrag

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Met het oog op de verkeersveiligheid op en rondom Basisschool Aan de Bron organiseert de Verkeerswerkgroep van deze school ook dit jaar weer de Grote Verkeersveiligheidsweek.

In de week van 20 t/m 24 mei zijn er weer veel activiteiten bij Aan de Bron. Deze zorgen ervoor dat leerlingen, maar ook zeker ouders geattendeerd worden op het nut van maatregels omtrent de verkeersveiligheid. Voor de onderbouw is er een verkeersplein gemaakt met onder andere verkeerslichten, borden en zebrapaden zodat ze al op jonge leeftijd de grondbeginselen van het verkeer meekrijgen. Groep 7 maakt zich op voor het praktijkexamen op de fiets op 23 mei.

Ook is er op het schoolplein een fietsparcours gemaakt en kunnen de leerlingen op zelf leren om banden te plakken. Alle activiteiten worden enthousiast ondersteunt door de Wijkraad en Veilig Verkeer Nederland.

Verkeersgedrag

Groepen 3 en 4 kregen ook nog een speciale taak. Zij mochten zelf voor agent spelen, hoe stoer is dat! Met behulp van Smileys mochten ze aangeven of het verkeersgedrag van de gebruikers op de omliggende wegen en trottoirs goed of fout is.

Ze gingen woensdag naar buiten om te kijken of ouders die hun kinderen ophalen wel op de juiste wijze geparkeerd stonden. Diegene die netjes in een parkeervak stond bij de sporthal kreeg een groene Smiley, ouders die op de Maaslandlaan half op de stoep stonden of voor inritten stonden, een rode Smiley. Aan de achterkant van deze Smileys stond beschreven hoe het wél moet.

[nggallery id=’7910′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie