(Foto/video) Kinderen van basisschool Markeent maakten vandaag zaadbommen in de klas. Zaadbommen zijn kleine bolletjes gemaakt van klei en grond met bloemzaden er in. Als je ze op een stuk open grond gooit, groeien er op den duur bloemen.

In de klas gaf Renata Bruinsma, de stadsecoloog van Weert, de kinderen een les over biodiversiteit. Vervolgens stelde wethouder Geert Gabriëls de website Heerlijk Weert (www.heerlijkweert.nl) officieel in gebruik en liet die website zien.

Na de les vertrokken de leerlingen naar de Keentersteeg voor het moment waar ze naar uit hadden gekeken. Ze mochten hun gemaakte zaadbommen in het braakliggend terrein op de hoek Ringbaan-Zuid / Keentersteeg gooien. Dit gebeurde onder begeleiding van Natuurmonumenten. Nadat alle zaadbommen ‘gedropt’ waren kregen de leerlingen allemaal een folder en bloemzaadjes van Natuurmonumenten mee naar huis.

Video via Youtube

https://youtu.be/hLShQYw_W6k