Drukte vergadering arbeidsmigranten

(Foto’s) De huisvesting van arbeidsmigranten in Weert is een delicaat onderwerp dat veel Weertenaren bezig houdt. Woensdagavond vindt in het stadhuis de commissievergadering plaats waarbij wordt gesproken over het politieke onderwerp.

Voor Weert zijn er twee plannen in ontwikkeling om arbeidsmigranten te huisvesten, te weten aan de Dr. Schaepmansstraat in Weert en de Industrieweg in Stramproy. Vooral de huisvesting van ruim 200 arbeidsmigranten in een voormalig kantoor zorgt voor beroering in Stramproy. Maar ook de plannen voor de huisvesting aan de Dr. Schaepmansstraat stuiten kritiek. Dan gaat het voornamelijk over de communicatie vanuit de gemeente Weert.

De inwoners van Stramproy hadden een ‘veldtocht’ naar het stadhuis georganiseerd om daar hun stem te laten horen. Tientallen mensen gaven gehoor aan het initiatief en trokken per fiets naar het stadhuis. Deze veldtocht was de Jumbo van Stramproy ook niet onopgemerkt gebleven en dus stonden ze met een start/finish boog aan de Maaseikerweg. Aldaar kregen de fietsers een banaan, water en peperkoek uitgereikt als duwtje in de rug.

Bij het stadhuis hadden ze al rekening gehouden met een grote opkomst. Er waren extra schermen geplaatst en een extra ruimte ingericht waar geïnteresseerden de vergadering konden volgen. Om alles in goede banen te leiden waren er ook BOA’s en politie-agenten aanwezig.

Voor de commissievergadering hadden 9 personen zich aangemeld om in te spreken en de politiek hun stem te laten horen. Je kan de vergadering live volgen / terug kijken via: https://gemeenteraad.weert.nl.