Verdachte bestelbus in Ittervoort

Ittervoort – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zaterdagavond rond 21.00 uur gealarmeerd voor een verdachte situatie in Ittervoort.

Op het pleintje aan de Dahliastraat stond een bestelbus geparkeerd. Het voertuig was voor zien van valse kentekenplaten. De politie belde met de tenaamgestelde van de kentekenplaten en hij verklaarde dat zijn bus nog gewoon in de loods stond geparkeerd. Agenten liepen vervolgens om de bus heen en roken een soort anijsgeur.

De politie vermoedde dat de bus was gebruikt voor het transporteren van chemische middelen en liet de brandweer komen om de bus te openen. Met hydraulisch gereedschap wist de brandweer de achterdeuren van de bestelbus te openen. In het voertuig werden geen goederen meer aangetroffen. Wel vond men resten van drugafval in de bus.

Het voertuig is afgesleept voor nader onderzoek.

Video via Youtube

https://youtu.be/o2ZYotluDNA