Opbouw festivalterrein triathlon

(Foto’s) Komend weekend staat Weert in het teken van het EK Triathlon. Achter de schermen is men al maanden bezig met de voorbereidingen en maandag is de start gemaakt met de opbouw van het festivalterrein op het Bassin.

Tijdens het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni strijden zo’n 2.500 atleten om de Europese titels. De ogen van de internationale triatlonwereld zijn dan gericht op het Blauwe Meertje en het Bassin. De wereldtop is daar live in actie te zien. Ook het weekend daarna, 7, 8 en 9 juni, staat Weert nog in het teken van de triatlon tijdens de tiende editie van de Rabobank Stadstriathlon. Zo’n 3.500 nationale atleten en recreatieve staan dan aan de start.

Samen met Barco en Denver worden er diverse festiviteiten georganiseerd. Het feest begint al op donderdag 30 mei a.s.. Tijdens de openingsceremonie worden de deelnemende landen gepresenteerd én geeft Glennis Grace een vrij toegankelijk concert. De ceremonie begin om 18.00 uur op het Bassin.

Bekijk het volledige feestprogramma via: www.facebook.com/denverweert. Alle informatie over het EK kun je vinden via: www.weert2019.com en van de Rabobank Stadstriathlon via www.stadstriathlonweert.nl.