Op vrijdag 17 mei 2019 zal burgemeester Jos Heijmans samen met de leden van brandweer Stramproy de nieuwe kazerne officieel openen. Om iedereen de gelegenheid te geven om de nieuwe kazerne te bewonderen is er op zondag 19 mei van 13.00 – 17.00 uur een open dag. Daarnaast is er van alles te zien en vooral te beleven rond de kazerne aan de Bergerothweg.

Na een tijd van plannen, bouwen en inrichten wordt vrijdag 17 mei de nieuwe kazerne officieel geopend door burgemeester Heijmans. Samen met de leden van brandweer Stramproy en genodigden wordt dit feit feestelijk gevierd.

De leden van brandweer Stramproy vinden dit een mooie gelegenheid om een open dag te organiseren op 19 mei. De nieuwe kazerne kan bezichtigd worden tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er van alles te zien en vooral te beleven rond de kazerne aan de Bergerothweg 34.

Wat is er allemaal te beleven?

Bezoekers worden door het korps uitgedaagd om in de huid van een brandweerman/vrouw te kruipen. Er zijn spectaculaire demonstraties en bezoekers krijgen uitleg over brandbestrijding, hulpverlening, werken op hoogte, duiken etc. Naast de brandweer zijn er nog meer hulpdiensten aanwezig zoals de politie, EHBO vereniging Stramproy en Stramproy hartsave.

Ook aangrenzende Belgische korpsen zijn aanwezig met voertuigen. In een duikcontainer kunnen bezoekers duikers bekijken en zelfs communiceren met de duikers terwijl deze onder water zijn.

Jubileum

Tevens bestaat brandweer Stramproy 175 jaar. Het oude spuitje uit 1844 van Stramproy komt zelfs in actie tijdens een van de demo’s. Voor de kinderen zijn er diverse spellen en is er veel te beleven voor jong en oud.

Voor meer info check de facebookpagina van brandweer Stramproy: https://www.facebook.com/Brandweer-Stramproy-924413821283465/. Tip: kom met de fiets.