Piet Cardinaal erelid St. Joseph 1880

Na een muzikale carrière van ruim 60 jaar heeft Piet Cardinaal afscheid genomen van “zijn” Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880.

In januari werd Piet door gehuldigd vanwege het 60-jarig jubileum als muzikant. Als muzikant speelde hij in het, in de jaren ’60 en ’70, bekende Weerter orkest “ The Blue Comets”. Vanaf januari 1972 is hij onafgebroken als muzikant verbonden is geweest aan de Kerkelijke Harmonie St.- Joseph 1880.

Tijdens dit langdurige lidmaatschap is Piet Cardinaal actief is geweest als dwarsfluitist en slagwerker in het harmonieorkest. Ook is hij sinds vele jaren een zeer gewaardeerd muzikant geweest in de drumband van de harmonie en later het Percussion Ensemble Weert.

Veel mensen zullen hem ook kennen als Tambour-maître. Heel veel jaren is hij het aangezicht van St. Joseph 1880 geweest tijdens de straatoptredens. Afgelopen vrijdag speelde hij zijn laatste concert in het Munttheater samen met Dominique Vleeshouwers & vrienden en het PEW. Een reünie als afscheid.

Om hem te bedanken voor al die trouwe jaren van inzet voor Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880, hebben de leden van de harmonie hem het erelidmaatschap toegekend. De overhandiging hiervan vond woensdagavond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziekhuis Weert.