(Foto’s/video) De brandweer is donderdagavond gealarmeerd vanwege een dier op hoogte in Weert.

Op de Graswinkellaan zat een poes in de boom. Het dier zat er al ruim 24 uur in, maar was nog steeds niet naar beneden gekomen. De eigenaresse had al diverse pogingen gedaan om de 5 maanden oude poes naar beneden te lokken, maar tevergeefs. Gisteren was er ook al gebeld naar de brandweer, maar toen werd geadviseerd om even af te wachten.

Toen het dier donderdagavond nog steeds in de boom zat en het flink regende kon het baasje niet verkroppen om het huisdier te laten zitten en belde opnieuw met de brandweer. Dit keer werd er wel besloten om het dier te redden.

Door middel van een ladderwagen wist de brandweer de poes te redden. De eigenaresse en de familie waren dolgelukkig met de reddingsactie en bedankten de brandweer meermaals voor hun inzet.

Video via Youtube

https://youtu.be/5OyicPUM2fQ

6 REACTIES

  1. Wat een verkwisting van overheidsgeld alweer. Die kat komt vanzelf naar beneden als ie honger heeft. Ik heb nog nooit een verhongerde kat in een boom gezien.
    Min. 5 brandweerlieden met wagen. Ik zou de eigenaresse gewoon een factuur sturen, houdt ze dat beest gewoon binnen de volgende keer.

  2. Als je eens wist wat de procedure is dan praat je anders. Deze mensen moeten gerespecteerd worden. Staan vrijwillig klaar voor ons! Als jij ze nodig hebt ben je ook blij dat ze komen!

  3. Ze moeten hun naam eer aan doen als extra assisteren bij zware ongevallen/calamiteiten. En daar hoort poesjes en vogeltjes uit bomen halen niet bij.
    Het is een hobby, maar ze worden er goed voor betaald en doen het echt niet voor niks als je dat meent.

Comments are closed.