De Weerse Prei gaat weer los

‘Serieus en hilarisch, kritisch en absurd’, zo zou je het nieuwe programma van Tejatergroep De Weerse Prei kunnen omschrijven. Met hun eerste programma ‘Urgentie’ trokken ze vorig jaar volle zalen. Nu komen ze terug met ‘Dubbele moraal en andere ongemakken’, een programma over schijnheiligheid, met twee maten meten en graaiersmentaliteit.

Over hufters, eikels en zielepoten en verder alles wat ongemakkelijk voelt. Maar vooral over dubbele seksuele moraal. “Héél veel seks dus. Als u daar niet tegen kunt: Niet komen!”, vermeldt de programma-aankondiging van theater De Huiskamer in Weert. Als ambassadeur van de dubbele moraal wordt Prins Bernard sr. opgevoerd.

Iris van de Zanden, Frans Snels, Brenda Wijen, Ed Stroek, Erik Fikken, Dorus van de Bosch en Ton Adriaens staan garant voor een avond vermaak met een speciaal randje. Met De Weerse Prei zijn deze (oud) bonte avond artiesten een nieuwe weg ingeslagen. Geen doldrieste sketches met verkleedpartijen en decorwisselingen. Méér cabaret en gewaagde thema’s maar géén dialect. Op zoek naar een breder publiek zijn de voorstellingen van De Weerse Prei in het Nederlands. Voor sommige van de ruim duizend bezoekers van hun eerste programma was dit even wennen maar de leden van De Weerse Prei zijn super trots dat ze zoveel ‘nieuwe’ theaterliefhebbers hebben weten te verrassen.

De eerste voorstellingen van ‘Dubbele moraal en andere ongemakken’ staan geprogrammeerd voor 18 en 19 mei 2019. De première op 18 mei is al uitverkocht. Voor zondag 19 mei zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je wordt dan om 16.30 uur in theater De Huiskamer ontvangen met een hapje en een aperitief. Daarna kun je onder het genot van een glaasje wijn genieten van De Weerse Prei. Na de voorstelling staat er een driegangendiner inclusief drank naar keuze voor je klaar en wordt tegen negen uur deze avond met een digestief en een kopje koffie afgesloten. De prijs voor dit totaalarrangement: € 50,– p.p.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdehuiskamer.nl.