Toertocht met veteraanmotoren

Tegenwoordig start je een motor met één druk op de startknop. Vroeger was dit een heel ritueel waarbij de berijder de ontsteking, lucht- en benzinetoevoer zelf moest instellen, om vervolgens de motor aan te trappen.

Dit alles kun je aanschouwen bij de start van de Toertocht-Midden Limburg op 2e Pinksterdag (tussen ca. 10:30 en 11:30 uur). De veteraanmotoren starten één voor één vanaf een podium, zodat ze goed zichtbaar zijn voor het aanwezige publiek.

Naast vooroorlogse motoren zullen ook na-oorlogse oldtimer motor- en bromfietsen aan de start verschijnen. Bij goed weer levert dat de laatste jaren zo’n 150 tot 200 rijders op.

Startlocatie is restaurant De Schuttershoeve te Altweerterheide aan de Herenvennenweg in Weert. De oudste motoren die meerijden zijn meer dan 100 jaar oud.