Tweede schoonmaakduik in kanaal

Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Twee weken nadat duikers van de brandweer al een eerste schoonmaakactie hadden uitgevoerd in de Zuid-Willemsvaart doken ze dinsdagavond opnieuw het kanaal in.

De brandweerduikers moeten blijven oefenen om de duikvaardigheden op peil te houden en met de triathlon in aantocht kunnen ze daarmee ook nog een extra bijdrage leveren. Tijdens de oefening werd er gezocht naar metalen of andere uitstekende voorwerpen op de bodem van het kanaal. Deze keer doken de duikers de Stadsbrug onderdoor en de passantenhaven in. Dit keer werden er o.a. een winkelwagentje, autobanden, metalen pijp, metalen prullenbak en fiets uit het water gehaald.

De voorwerpen werden meteen uit het kanaal gehaald zodat de sporters zich niet kunnen bezeren. Een aantal zwemwedstrijden vinden plaats in het Blauwe Meertje, maar er zijn ook zwemonderdelen waarbij gebruik wordt gemaakt van het kanaal bij Weert. De sporters kunnen nu in elk geval veilig het water in springen.

[nggallery id=’7947′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie