Ospel – Een van de verdachten die vermoedelijk betrokken was bij de woningoverval op 5 augustus 2017 in Ospel moest vandaag meteen de cel in, zo meldt de Limburger.

Vandaag startte de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Destijds werd de woning aan de Klaarstraat door drie personen, die verkleed waren als politieagent, overvallen. Bij de overval werd een 13-jarige jongen onder schot gehouden en vastgebonden. Ook de vader en een andere bekenden die vanwege de woningoverval waren gealarmeerd werden onder dwang vastgebonden.

Tegen één van de verdachten, Berry A. (33), werd vandaag 9 jaar cel geëist. Hij is tot nu toe nog de enige verdachte die voor de rechter kan worden gedaagd. Hij mocht overigens in februari nog op bevallingsverlof. Daarbij droeg hij een enkelband. Vandaag besloot de rechter op verzoek van de officier van justitie om de verdachte meteen na de behandeling in de rechtszaal in hechtenis te nemen. Daarmee is de voorlopige hechtenis per direct opgeheven tot nadere beslissing van de rechter.

Video bewakingsbeelden via Youtube

https://youtu.be/UgDLSkDLGak