Foto: archieffoto Punt Welzijn

De week van 3 tot 9 juni is de landelijke ‘Week van de Jonge Mantelzorger’. In Weert vraagt Punt Welzijn aandacht voor jongeren die zorgen. En wat kun jij betekenen voor een jongere die zorgt?

Jonge mantelzorger

Een ‘jonge mantelzorger’ is een kind of jongere die opgroeit met een familielid met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Natuurlijk kan het hartstikke goed gaan thuis, maar soms is het ook lastig voor ze om óók nog huiswerk te maken of tijd te hebben voor hobby’s. Óf de jongeren maken zich zorgen over hoe het thuis gaat.

Wat zou jij voor een jongere die zorgt, of zorgen heeft, kunnen betekenen? Maak het bespreekbaar en vraag wat ze nodig hebben. Soms kunnen zij een luisterend oor of wat hulp goed gebruiken. Voor meer informatie kun je in Weert terecht bij Punt Welzijn. Bijvoorbeeld voor een signalenkaart met tips om in gesprek te gaan en boeken over opgroeien als jonge mantelzorger.

Daarnaast heeft Punt Welzijn speciaal voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar ‘VIP acties’: acties voor Very Important People! Als je je als jonge mantelzorger hiervoor aanmeldt, maak je iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en word je op de hoogte gehouden over andere dingen die voor jou nuttig kunnen zijn.

Ben of ken je een jonge mantelzorger? Neem voor meer info, of om je aan te melden voor de VIP-acties, contact op door te mailen naar [email protected]