Explosief tegen appartement gegooid

(Foto’s/video) De wijk Fatima werd dinsdag iets na middernacht opgeschrikt door een luide knal. De knal werd ook in het centrum van Weert gehoord. Er bleek een explosief tegen een voordeur van een appartement te zijn gegooid.

Het incident vond plaats in een appartementencomplex aan de Biemansstraat in Weert. Bij de explosie raakte niemand gewond, wel sneuvelde het raampje boven de voordeur van het appartement. Direct na de knal ontstond er korte tijd rookontwikkeling, maar verdween na een aantal minuten.

Er waren nog behoorlijk wat mensen wakker. Ze zagen dan ook een man wegrennen en vervolgens snel wegrijden in een auto. De politie kwam ter plaatse en stelde meteen een onderzoek in. Er werd gesproken met meerdere buurtbewoners die getuige waren geweest en ook waren er camerabeelden van de vluchtende man.

De agenten verzamelden de beschikbare informatie om zo vervolgens snel de dader te kunnen achterhalen en aan te houden. Het onderzoek ter plaatse is inmiddels afgerond en de bewoner is terug naar zijn woning.

Video via Youtube

https://youtu.be/paxC7dJ_D08

[nggallery id=’7904′]