Zes auto’s botsen op A2 bij Leende

Leende – (Foto’s) De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 10.10 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Leende.

In de rijrichting van Weert naar Eindhoven waren zes personenauto’s tegen elkaar gebotst. Een van de voorste auto’s ging op de rem ter hoogte van de afrit Leende waarna er een kettingbotsing ontstond op beide rijstroken.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Vier auto’s raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept door een berger. De twee andere auto’s konden zonder dat ze moesten worden afgesleept doorrijden naar het bergingsbedrijf dat eveneens in Leende is gevestigd.

Ten gevolge van het ongeval ontstond er een file tot aan Weert-Noord. De snelweg moest enkele momenten worden afgesloten voor het verkeer, maar is inmiddels weer vrij.