Eerste Koos Konijnpad van Nederland

(Foto’s) Roompot Vakanties opende zaterdag haar eerste Koos Konijnpad in het vakantiepark Weerterbergen in Weert. Koos Konijn kwam er zijn educatief doe-, voel- en weetpad zelf inhuldigen. Indien het wandelpad bij jong en oud aanslaat, wil Roompot Vakanties het ook in andere parken uitrollen.

Het natuurrijke familie- en vakantiepark Weerterbergen van Roompot Vakanties huldigde zaterdag officieel het splinternieuwe en eerste Koos Konijnpad. Mascotte Koos Konijn komt hiervoor het spreekwoordelijk lintje zelf doorknippen met parkmanager Jos Coumans.

9 opdrachten

Het doe-, voel- en weetpad is een kindvriendelijke speurtocht die zowel jong als oud zal boeien. Verspreid over het 1km wandelpad wachten 9 opdrachten op hen. Zo worden de kinderen en hun ouders aan de hand van foto’s gemotiveerd om 6 kruiden in het bos te vinden en hun geur te ontdekken. Een spoorzoekertje helpt hen dan weer pootafdrukken aan het juiste dier te koppelen. Ook duurzaamheid komt aan bod. Kinderen bepalen op een bord wat wel en niet in een bos hoort en spoort hen aan afval in de prullenbak te gooien.

Voor alle leeftijden

Het Koos Konijnpad zal zowel jong als oud boeien. De allerkleinsten zullen er ongetwijfeld ook heel wat plezier aan hebben. Het wandelpad is zo opgebouwd dat gasten van het vakantiepark altijd kunnen instappen en links- of rechtsom kunnen lopen.

Uitrol naar andere parken

Bij Roompot Vakanties is men alvast enthousiast over dit eerste wandelpad. Indien de reacties van de gasten even enthousiast zijn, wilde grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland dit concept ook naar andere bosrijke en strandvakantieparken uitrollen.

Koos Fanweekend

Dit weekend vindt in het vakantiepark Weerterbergen ook het Koos Fanweekend plaats. Ruim 500 gezinnen komen er een magisch weekend met Koos Konijn beleven. Het weekendprogramma is gevuld met betoverende activiteiten zoals een Magische Sprookjesshow, een luchtkussenspektakel, een Oosterse Magiërshow, een heuse roofvogeldemonstratie en tal van andere onvergetelijke momenten.