(Foto’s) Op 7 juni zijn op het Stationsplein en voor de appartementen van De Citadel een aantal zitelementen geplaatst. Deze banken zijn onderdeel van de herinrichting van het Stationsplein. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met de herinrichting creëren we een mooie aansluiting tussen het station en de binnenstad. We willen het plein veranderen in een verblijfsplein met een prettige uitstraling. De nieuwe zitelementen dragen hieraan bij.”

Ideeën van scholieren

Scholieren van het Kwadrant zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van het Stationsplein. Een aantal elementen die hierin terug moesten komen, waren zitgelegenheid en groen. De scholieren hebben maquettes gemaakt waarmee ze hun ideeën hebben laten zien. Eén van de ideeën was om het groen te integreren in de banken. Dit idee is nu terug te zien in de banken.

Veiligheid

De banken moeten er ook voor zorgen dat het Stationsplein veiliger wordt. Ze zijn zodanig geplaatst dat ze een barrière vormen tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. De banken bij De Citadel zijn zo geplaatst dat ze voorkomen dat er auto’s geparkeerd worden.

Kunstwerk

In het project is nog ruimte voor een kunstwerk. Ook hier hebben scholieren van het Kwadrant een aantal ideeën voor aangedragen. Zo werd er een maquette van de stad gepresenteerd en stelden de leerlingen kunstwerken in de vorm van vlaaipunten voor.

Nog voor de zomer schrijft de gemeente Weert een prijsvraag uit onder kunstenaars. Iedere kunstenaar die creatieve ideeën heeft en kan aantonen dat hij of zij deze klus kan klaren, wordt uitgedaagd zich dan aan te melden.

12 REACTIES

 1. Tja. Dat is natuurlijk het gemakkelijkst. Een scheet laten en dan de kamer uitlopen. ‘Je kunt me aankijken wat je wil, ik ga toch niet zeggen dat ik het was’. Maar wel altijd de eigen berichten een duimpje omhoog geven. ‘Jullie vinden het misschien stinken, maar zelf vind ik het prima ruiken! ‘ Voor de rest, prima initiatief op het Stationsplein!

 2. Natuurlijk is het een goed initiatief om ook in het centrum banken te plaatsten.
  Helaas zijn bijna alle banken niet geschikt om eens lekker op te gaan zitten.
  Veel banken beschikken niet over een goede zit, en hebben geen rugleuningen, wat vooraloudere mensen zeer ongemakkelijk is.
  Een aantal jaren stonden er rond de haven aan het Bassin, gemakkelijk zittende banken. Die zijn weggehaald en vervangen door slecht zittende banken.
  Ook die banken die nu geplaatst zijn niet ergonomisch.
  Verder wil ik hier nog eens benadrukken, dat ik maar één keer over het onderwerp reageer. Mijn bevindingen altijd uit eigen waarneming, ervaring, of uit zeer berouwbare bronnen zijn.
  Nooit op vragen in ga, en nooit over het onderwerp met andere een discussie aan ga.!!

 3. Hij of zij is toch juist het voorbeeld van de bloem die na de krokus in bloei komt. Je eigen stukje`s een duimpje geven zegt toch alles over deze beste man of vrouw. Soms herinner ik hem of haar als het vergeten wordt want dan valt het op. Vindt stukjes soms wel rakend, maar vaak niet.
  Maar iedereen hier weet toch hoe Slumme is en dat deze bij het meubilair van deze site hoort. Als Slumme niet reageert worden de (wijze) opmerkingen gemist. Enne Slumme valt andere reaguurders niet aan of trolt ze, daar kunnen diverse andere reaguurders wel wat van leren.
  Wat dat dus betreft, mag Slumme van mij zijn ei hier kwijt hoor.
  Enne nog iets aan Slumme, ik weet dat je niet terug reageert maar wel leest, bankjes met een rugleuning zijn inderdaad voor ouderen prettiger zitten, echter het nadeel is dat je dan hangers gaat krijgen die langdurig op zo een plek aanwezig blijven en daardoor het tegengestelde krijgt van wat de bedoeling is.
  Wat betreft de aankleding en verfraaiing van het stationsgebied voor veel mensen is dat de entre van Weert die moet stralen en warm aandoen, goed bezig dus, dat mag op veel meer plekken. De Eindhovenseweg bijvoorbeeld tot aan de brug een belangrijke entre van Weert die ziet er toch niet uit. daar zou bijvoorbeeld de middenberm ingevuld kunnen worden met bollen die na de krokussen in bloei komen en daarna wat plant pyramide`s met bloeiers erin zodat het ook zomers straalt. Wat dat betreft in vergelijk met andere steden heeft Weert nog wel wat slagen te maken.

 4. Welnu, mijn vrouw Bep vond de aankondiging ” Extra banken en bloemen bij het station” pure misleiding. Toen mijn Bep dit las ging zij met een leuke stadswandeling in het vooruitzicht met haar bankpasje naar het station. Nou niks geen extra banken, geen Rabo, geen ING, geen Amro, Nada.! Laat staan dat er een bloemetje was wegens de opening, ook nada.! Mijn Bep zei nog dat het op het terras bij het station best wel druk was met afwachtende mensen die waarschijnlijk ook allemaal voor niks gekomen waren. Teleurgesteld en moe van het zoeken is ze maar ergens gaan zitten op die houten zitplaatsen met bloembakken, er was tenslotte plaats genoeg. Nee, mijn Bep trapt er de volgende keer niet meer in.

 5. Je kan een discussie niet verliezen als je ‘m bij voorbaat niet aan gaat. Het is imagoschade beperking.

 6. Lichaamsdelen een naam toekennen is menselijk. Maar om je duim de naam vrouw Bep te geven vindt ik wat ver gaan.
  Excuses aan een duim vind ik bizar 😉

 7. Nou Joost,mijn vrouw Bep vindt jou best wel een sympathieke man die gelukkig nog in het bezit is van inlevingsvermogen en humor. Van de meeste anderen acht zij het zuurpruimgehalte zo torenhoog dat het zelfs onbereikbaar is voor de schijnwerpers op de Martinus kerk. Een lichtend voorbeeld zijn deze mensen dan ook niet. Ook is hun wederzijdse overtuigingskracht van het nivo wedstrijdje ‘verpissen’ passend bij hun lidmaatschap van de WAB. ( Weerter Afkraak Beweging).Nee, dan hoor ik toch liever mijn Bep die toch veelal cursussen volgt om beslagen ten ijs te komen, zelfs met tropische temperaturen voortkomend uit zinloze verhitte zg discussies vd WAB.
  Daarom geef ik mijn Bep ook een duim met eervolle vermelding.

 8. Wat jij vind intereseerd me eigenlijk vrij weinig. Altijd je blah blah verhaal doen maar te slap voor te reageren.
  Met je betrouwbare bronnen.

Comments are closed.