(Foto’s) De brandweer is zaterdagavond rond 21.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand bij de Noordervijver in Weert.

Voorbijgangers hadden rookontwikkeling waargenomen in het stuikgewas naast de vijver. De brandweer kwam ter plaatse en zag dat er een wegwerpbarbecue was weggesmeten in de struiken. Daarnaast hadden de ‘barbeknoeiers’ er een behoorlijke rotzooi achter gelaten. En dat terwijl er een prullenbak op 1 meter afstand stond.

De brandweer doofde de smeulende resten in de struiken en de brandplekken in het gras. Tevens maakten de brandweerlieden hun handen vuil aan het opruimen van andermans rotzooi. Wie verantwoordelijk is voor de rotzooi is niet bekend.

4 REACTIES

  1. We kennen dit soort figuren wel. Meestal zijn ze aan de jonge kant en hebben totaal geen gevoel hoe het hoord. Als er iets van gezegd wordt krijg je een grote bek terug, want waar bemoei je je mee? Dit soort figuren moeten gewoon hard aangepakt worden. Zie je zoiets, dan pak de telefoon en film ze. Zet het op Facebook, de buurt whatsapp ofzo. Maak ze bekend!

  2. Dat soort mensen hebben we ook in onze maatschappij. Mensen die schijt aan de hele wereld hebben want zij weten hoe het wel moet gaan. Ze staan er niet bij stil dat ze hun medemens nodig hebben. Want wie heeft die aluminium bakjes gemaakt? Wie zorgt ervoor dat hun blikjes bier worden gevuld? Wie zorgt ervoor dat ze het in de supermarkt in de buurt kunnen halen? Juist, de medemens. Houd dan ook rekening met elkaar en respecteer elkaar zodat niemand last heeft van elkaars geneugten.

  3. Zonde dat men zo’n troep achterlaat. We zien het rond de Noordervijver regelmatig. Ik mis opvoeding. Ik mis handhaving. We hebben boa, wijkagent, agenten, alleen, ik zie ze nauwelijks.

  4. Frappant hoe iedereen weet hoe het aangepakt moet worden en natuurlijk hebben ze hierin gelijk allemaal…… In theorie welliswaar want als het op praktische maatregelen aankomt, aanspreken op, politie bellen, filmen en foto’s maken dan laten we het toch ook vaak afweten,graag afweten zelfs, kijken snel de andere kant, lopen gauw door en verwachten dat iemand anders het voortouw neemt en wijzen op ieders verantwoordelijkheid behalve het hunne.

Comments are closed.