(Foto’s/video) De werkzaamheden in het overdekte winkelcentrum de Muntpassage zijn nog altijd in volle gang.

De afgelopen maanden is de vloer grotendeels vervangen, schilderwerkzaamheden uitgevoerd en de ‘koven’ boven de etalageramen en ingangen dicht gemaakt. Een van de meest tijdrovende werkzaamheden, waar niet iedereen bij stil staat, is het vervangen van de sprinklerinstallatie. In elke passage en in elke winkel moeten de leidingen worden vervangen of worden aangelegd.

Ook de winkels maken van de gelegenheid gebruik om te verbouwen. Zo is de C&A verbouwd en draait deze kledingwinkel al een aantal weken met de nieuwe formule. Verder heeft reisbureau TUI er een aantal vierkante meters bijgekregen en zit weer naast de ingang bij de Muntpromenade.

Aan de zijde Nieuwe Markt is het nog een grote bouwput. Aan deze zijde van het winkelcentrum moet ook het meest gebeuren. Momenteel zijn de bouwlieden bezig met de dakconstructie en is er gestart met de metselwerkzaamheden.

Bekijk een impressie van binnenuit.

Video via Youtube

https://youtu.be/qLZT-1dtl9A

6 REACTIES

 1. Het zal er bouwkundig ooit wel staan in al haar nieuwe glorie. Maar wat is de commerciële invulling, dat is pas interessant. Wat blijft als voorheen, wat is nieuw en bovenal wordt de invulling aantrekkelijk voor het grote publiek? Of is het toch de aap met het gouden ringetje die toch een aap blijft!

 2. De eigenaar/investeerder die enkele miljoenen gaat uitgeven voor de verbouwing, zal zijn geld terug willen ontvangen via de huurinkomsten van de panden in de Munt.
  De huurders die straks meer huur moeten gaan betalen, willen hun huur weer terugverdienen via hun te verkopen producten of diensten.
  Dit wil zeggen dat de consumenten in de Munt de gehele verbouwing op termijn voor hun rekening nemen.
  Als voorbeeld zullen de gegrilde kippen bij de poelier snel een euro omhoog gaan…net zoals het afgelopen jaar….
  Volgens zeer betrouwbare gegevens van KVK en diverse brancheverenigingen, moeten diverse winkeliers in de Munt …5 en een halve dag …werken voor de huur, inkoop, personeelskosten,energie, belasting en nog wat diverse kosten…voordat ze winst gaan maken. Sommige komen helemaal niet uit de kosten, en zie je dan ook snel verdwijnen.

 3. Aangezien elke winkel in de munt 6 dagen per week open is is er dus geen enkel probleem.

  Maar hoe komt het KVK eigenlijk aan toekomstige cijfers?

 4. Dat noemen ze economie en zaken doen slumme, als je alles gratis wil hebben moet je communist worden en dan is het nog niet gratis

 5. Slumme henderik, jammer dat je daar nu pas achterkomt!! helaas hebben jouw werkgevers nooit winst op jouw gemaakt.
  Verder wil ik hier nog eens benadrukken, dat ik maar één keer over het onderwerp reageer. Mijn bevindingen altijd uit eigen waarneming, ervaring, of uit zeer berouwbare bronnen zijn.

 6. De economische discussie bemoei ik me niet mee. Slumme henderik weet namelijk altijd alles uit zeer betrouwbare bron en heeft zeer betrouwbare gegevens.

  Maar ik ben nog niet overtuigd dat dit de verbouwing tot dusver de Munt aantrekkelijker moet maken. Althans de foeilelijke tegels die ze hebben uitgekozen gaan het niet doen. Maar dat is persoonlijk. Ik heb overigens uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ik niet de enige ben die dat vind. Wellicht is het dan dus waar en stop de discussie hier…

Comments are closed.