Brandstichter door camera vastgelegd

Afgelopen nacht raakten twee Range Rovers zwaar beschadigd door een brand op de oprit aan de Marishof in Weert.

Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten bleek er een jerrycan met een brandbare vloeistof in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto’s zwaar beschadigd raakten.

Inmiddels zijn op Facebook camerabeelden geplaatst van de brandstichting die rond 3.50 uur plaatsvond. Op de beelden is te zien dat een persoon zich ruim een minuut rondom de auto bezig is. Volgens de gedupeerden was de jerrycan met riemen aan de wagen vastgebonden. Op ten duur wordt het vuur ontstoken en rent er een persoon weg in de richting van de Tooroplaan.

Het is vooralsnog onbekend wie de persoon is. De eigenaren hopen dat andere mensen meer informatie kunnen verschaffen. Misschien dat woningen aan de Tooroplaan of elders in de buurt bewegingen hebben vastgelegd rond 3.50 uur.

Heb je meer informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem met M. via 0800-7000.