Brandweer op pad voor stormschade

(Foto’s) De brandweer is vrijdag en zaterdag een paar keer moeten uitrukken voor zogenoemde stormschade-meldingen in de regio Weert.

Om 22.35 uur kwam de eerste melding binnen van een gevaarlijke hangende tak op de Minderbroederslaan in Weert. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse waarna de gevaarijke tak werd verwijderd.

Iets na middernacht kon de brandweer naar de Dr. Nolensstraat in Weert. Daar was een tak van een boom afgebroken. Een andere tak hing nog gevaarlijk aan de boom waarna werd besloten de boom helemaal om te zagen. Daarmee was het gevaar geweken.

Om 0.40 uur kon de brandweer van Nederweert op pad voor een omgewaaide boom op de Bochtstraat in Ospel. Ook hier kon de zaag uit de kast worden gehaald. De boom werd in stukken gezaagd waarna de weg weer kon worden vrijgegeven.

Video bomenkap Dr. Nolensstraat

https://youtu.be/OK-0l5P7PXw