Een nieuwe editie van de alom bekende Fiets4daagse komt er aan. Dit jaar alweer voor de 44ste keer (van 9 t/m 12 juli) en ook in Weert natuurlijk een aantal dagen van fietsplezier op de bekende 3 afstanden ( 30 – 45 en 60 kilometer).

De werkgroep is er helemaal klaar voor om vele fietsliefhebbers te ontvangen op de startlocatie in Weert bij Sportpark Wilhelmina ’08 op Drakensteyn, waar elke morgen vanaf 9 uur gestart kan worden. Er is weer alles aan gedaan om een aantal mooie routes uit te zetten in het Limburgse, Brabantse en Belgische landschap.

Waardering en navigatie

Alles volgens de nieuwe waardering van de NTFU ( Nederlandse Toer Fiets Unie). “Extra goed geregeld”. De organisatie daar op getoetst en heeft die toets glansrijk doorstaan en de vorige normering van 3 sterren is omgezet in eerder genoemde waardering. Ze zijn daar uiteraard heel blij mee. Deze waardering heeft alles te maken met de routekeuzes die gemaakt zijn (landschappelijk mooi), maar zeker ook het uitzetten van de routes (heel goed uitgepijld), de keuze van de controleposten, de begaanbaarheid van de fietswegen, zorg onderweg ( servicebus) enz.

Zeker ook voor de rijders die op navigatie fietsen: je kan ’s morgens de route op de startlocatie downloaden zodat je ongestoord kan fietsen. De routes zijn tot de laatste dag bijgewerkt. Ook dit is onderdeel van de NTFU toetsing.

Fietsontspanningsdagen

Dit jaar is men erin geslaagd om met behulp van de vele vrijwilligers een paar fijne fietsontspanningsdagen aanbieden. Ze hopen velen te ontmoeten op 9 t/m 12 juli aanstaande. ‘s Middags word je op de startlocatie muzikaal ontvangen en enkele dagen onderweg verrast met een lekkere traktatie.

Als dit alles jouw belangstelling heeft gewekt om ook eens mee te helpen om deze dagen te organiseren (b.v. met routes pijlen – tochten uitzetten en controleren – controlepost bemannen): je bent van harte welkom en spreek dan een van de werkgroepleden aan. Ze zijn herkenbaar aan de groene poloshirts.

Op vrijdag is een groot prijzenfestival op het einde van de dag, waar mooie prijzen (o.a. een fiets) te winnen zijn. Fiets je 4 dagen dan levert dat een lot op voor deze loterij. Dus een extra stimulans om te komen fietsen.