Geslaagde 3e Wertha Rally

Foto: Deelnemer 3e Wertha Rally passeert in Thorn

De derde Wertha Rally werd zondag 2 juni onder tropische temperaturen gereden. Het deelnemersveld bestond wederom uit vele prachtig gerestaureerde oldtimers en moderne cabrio’s en bolides.

Het evenement bracht uiteindelijk €5000 op voor het goede doel. Het bedrag wordt door de Lions Club Weert in zijn geheel besteed aan het organiseren van de jaarlijkse ouderendag in Oktober. Voor de 23e keer ontvangt LCW dan ± 100 ouderen uit de regio die dan een compleet verzorgde middag krijgen aangeboden met o.a. kienen voor prijzen, koffie / gebak / diner omlijst door een muzikaal optreden.

De Lions Club Weert had samen met de organisatie van de Horneland Rally wederom twee uitdagende ritten ontworpen voor de Tourklasse en voor de Sportklasse. De Wertha rally startte en finishte ook dit jaar weer op Golf & Country Crossmoor. De route voerde langs mooie en pittoreske plaatsen in België en Nederland, waarbij o.a. Grathem, Thorn en Maaseik werden aangedaan. De rally kende een pauzemoment dat dit jaar lag bij “De Sjeiven Dörpel” in Maaseik. Hier was tevens “tijdscontrole 4 – in” en tijdscontrole 5 – uit”.

Ondanks de warmte waren alle deelnemers aan dit evenement erg positief gestemd na afloop. De Tourklasse werd gewonnen door de equipe R.Broekman / D.de Koning en bij de Sportklasse ging de winst naar het team J.Heltzel / D.Dormans. Verder werden ook prijzen uitgedeeld voor de mooist gerestaureerde oldtimer en de mooist geklede equipe.

De Lions Club Weert is trots op het mooie resultaat van deze dag. Ze wil dan ook graag hoofdsponsor Verheggen Interieurs en alle andere sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Uiteraard gaat ook grote dank uit naar alle deelnemende equipes en het team van de Horneland Rally. Begin volgend jaar zal de datum bekend worden gemaakt van de 4e Wertha Rally 2020.