Weerter Water Wandeling brengt ruim € 10.000 op

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

De eerste Weerter Water Wandeling van zondag 24 maart jongstleden heeft ruim € 10.000,- opgebracht voor watertappunten en speelpleintjes in de sloppenwijk Europe in Zuid-Afrika.

Deelnemers

Honderden kinderen van verschillende basisscholen in de gemeente Weert, waaronder ook Oekraïense kinderen, hebben deelgenomen aan de sponsoractie – vaak vergezeld door familieleden en bekenden. In totaal namen er 350 mensen deel aan de eerste Weerter Water Wandeling.

Leren en bewegen

De wandelaars legden vanaf Het College een route van 5 kilometer af door de Weerter bossen. Daarmee werd het eerste doel van de Weerter Water Wandeling afgetikt: kinderen in beweging krijgen en laten genieten van de mooie Weerterbossen. Onderweg leerden de kinderen al spelenderwijs van alles over het belang van schoon (drink)water; het tweede doel van de Weerter Water Wandeling.

Opbrengst

Met dit alles werd gewerkt aan het derde doel van de Weerter Water Wandeling: geld inzamelen voor de bouw van watertappunten en speelpleinen in de Zuid-Afrikaanse sloppenwijk. Met een eindresultaat van ruim € 10.000,- is de organisatie, Rotary Club Weert, deelnemers en sponsoren erg dankbaar.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie