Goede prestaties Tensor Turners op LK

Algemeen Cranendonck Regio Sport Reageer 7 min. leestijd

Afgelopen zaterdag was het de laatste wedstrijd van het seizoen en niet de minste, de Limburgse Kampioenschappen. Voor deze wedstrijden reisden maar liefst 31 Tensor Turners af naar Sporthal Citta Fit in Vaals.

Zilver voor Viktor en Simon en brons voor Pim

Op zaterdagochtend mochten de als eerste 12 mannen aantreden van Tensor. In alle vroegte waren zij naar Vaals gereden. De benjamins van de talentendivisie (Rune Faber, Mik Geerligs, Kevin van der Heijden en Tijs Salmans) behoorden tot de jongste deelnemers van de wedstrijd. Zij stonden op deze vroege morgen fit en met gezonde spanning op de wedstrijdvloer. Op ringen zette alle jongens meteen top-oefeningen neer. Daarna sprong en brug, ook hier werd mooi geturnd. Op rekstok lukte de borstwaartsom en op vloer en voltige werd de lijn van mooie oefeningen voortgezet. Op deze wedstrijd werd Tijs 4e, Kevin 6e, Rune 10e en Mik eindigde zijn allereerste wedstrijd met een 11e plaats

Bij de pupillen (Stan van Dijk, Simon Haanen, Viktor Klaassen, Bas de Leuw, Luuk van Seggelen en Rens van Wijk) van de 4e divisie was een heuse strijd losgebarsten tussen Viktor en Simon. Een paar weken geleden stonden ze beiden tegenover elkaar in de bondsfinale en ook vandaag waren ze aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk scoorden ze precies evenveel punten en kregen ze allebei de zilveren medaille. Rens was vandaag de beste aan de ringen en kwam tot de 4e plaats. Stan liet twee prachtige sprongen zien en werd 5e, Bas had een hele mooie brugoefening en werd 6e.

Ook de instappers van de 2e divisie (Pim Kirkels, Kiano van der Laar en Thomas de Leeuw) waren vroeg uit de veren. In een sterk deelnemersveld streden zij voor het eremetaal. Pim turnde de beste wedstrijd van het seizoen en verbeterde zichzelf op elk toestel. Zijn brugoefening behoorde tot een van de beste van de dag. Thomas blonk uit met een mooie ringenoefening. Kiano liet zien wat hij kon en turnde naar de top drie van de dag op zowel vloer als sprong. Uiteindelijk mocht Pim door zijn geweldige wedstrijd de bronzen medaille mee naar huis nemen. Thomas werd 6e en Kiano werd 9e.

Medaille regen tijdens de middagwedstrijd

In de tweede wedstrijd van de dag waren de instappers van de 1e en 4e divisie, de pupillen van de 1e en 2e divisie en de jeugdturners van de 4e divisie aan de beurt. Bij de instappers 4e divisie kwamen de turners Zino Curvers, Gijs ter Horst, Thijs van Mersbergen, Martijn Nies en Tiën Taman in actie.

Voor Gijs was dit zijn eerste LK wedstrijd. Hij heeft ondanks een paar foutjes op voltige hele strakke oefeningen laten zien. Thijs, Martijn en Zino hebben het seizoen goed afgesloten en veel verbetering laten zien ten opzichten van de vorige wedstrijden. Tiën heeft heel stabiel en netjes geturnd zonder grote fouten en dit werd beloond met een 3e plaats! Martijn werd 6e, Gijs 7e, Zino 8e en Thijs werd 11e

Milan Beek, Niels Boelens (Budel-Schoot) en Stan Smits Van Waesberghe komen uit in de instap 1e divisie. Deze categorie is in Limburg niet heel groot, er is slechts één andere turner uit Sittard. Het hele seizoen is er onderlinge rivaliteit tussen deze vier mannen en dit werd afgesloten met een hele mooie wedstrijd in Vaals. Alle drie de mannen hebben hun puntenrecord verbroken en prachtige oefeningen laten zien. Uiteindelijk won Niels met een klein verschil op de nummer twee het goud en is hij Limburgs Kampioen 2019. Stan kreeg de bronzen medaille en Milan werd als eerstejaars instapper mooi 4e.

Voor Thijn van der Heijden was het een aparte wedstrijd. Doordat zijn maatje geblesseerd uitgevallen was kwam hij als enige turner uit in de categorie pupil 1e divisie. Ondanks dat hij geen tegenstand had, heeft hij wel persoonlijke doelen gesteld en daarvoor gewerkt. Hij was vooral heel tevreden met vloer en voltige Wouter van den Brandt, pupil 2e divisie turnde een mooie en stabiele wedstrijd. Dit werd uiteindelijk beloont met een zilveren medaille.

Bij de jeugd 4e divisie kwamen Freek Driessen, Nordin van Mierlo en Vince Weekers in actie. De jongens turnende een heel stabiele wedstrijd. Met als zeer mooi resultaat een 1e plaats voor Freek en een 3e plek voor Nordin. Vince viel helaas net buiten het podium op een 4e plek.

Jonah pakt het brons in een sterk deelnemersveld

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen de jeugd en junior turners van de 2e divisie in actie. Hier moesten Kay Driessen, Jonah Franzen en Kaj Peek aan de bak. Ze begonnen de wedstrijd op voltige waar zij alle drie hun oefeningen goed draaiden. Jonah pakte deze lijn door en kwam mede door hoge punten aan ringen, brug en rekstok tot de derde plaats op de meerkamp Kay werd o.a. door het hoogste punt op sprong 4e en Kaj scoorde op geen enkel toestel lager dan een 10,000 en werd met slechts 0,05 achterstand 5e.

Coen Gielen en Rik Kneepkens kwamen uit in de junior 1 divisie. Coen blonk uit op vloer waar hij een 11,800 scoorde. Met een totaal van 63,900 werd hij 5e. Rik bewees nogmaals dat hij een brugspecialist is door met een 11,900 veruit het hoogste punt van de dag pakte. Hij eindige 0,600 punt achter Coen en werd 6e

Het seizoen zit er nu op voor deze mannen en zij kunnen weer nieuwe dingen gaan leren voor de wedstrijden van volgend jaar.

Voor het volledige wedstrijdverslag en info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie