Grote kans op Vrijeschool in Weert

De gemeente Weert en scholenkoepel LVO zij positief over een Vrije School voor basis- én voortgezet onderwijs. Zo’n tachtig mensen in de regio Weert hebben belangstelling voor een Vrije school, zo melden de initiatiefnemers.

Gisteren hebben de initiatiefnemers het verzoek ingediend voor opname in het plan van scholen bij de gemeente, omdat die de Vrije Basisschool in Weert moet goedkeuren. Het enige nadeel is, dat als alle procedures vlekkeloos verlopen, de basisschool pas kan beginnen in augustus 2021. „Dat is jammer omdat het enthousiasme van de mensen nú zo groot is”, vertelt Lizet Cobben, directeur van Vrijeschool Christophorus in Roermond, die samen met Maddy Hermans en Claudia van Roij de plannen ontwikkelt. De basisschool gaat deel uit maken van de stichting Pallas, die alle Vrije basisscholen in Limburg onder haar hoede heeft, zo weet de Limburger.

LVO-Weert heeft ook interesse getoond voor middelbaar Vrijeschoolonderwijs. Als dat een afdeling zou worden binnen de Philips van Horne, Het College of Het Kwadrant, zou in theorie de school al in augustus 2020 kunnen beginnen. Na de zomervakantie besluiten de partijen of ze daadwerkelijk samen verder gaan en starten dan ook een zoektocht naar geschikte huisvesting. Wat wel snel kan starten is een kinderopvang op antroposofische grondslag.