De Maaslandlaan in Weert is de gevaarlijkste weg van de provincie Limburg, zo blijkt uit onderzoek van verkeersbureau VIA.

Verkeersbureau VIA vergeleek voor EenVandaag ruim 43.000 wegen op het gebied van verkeersveiligheid. Voor elke weg werd het aantal ongelukken en verkeersslachtoffers in beeld gebracht.

VIA vergeleek het aantal ongevallen per wegvak over de periode 2015 tot en met 2018. Ongelukken met dodelijke slachtoffers, gewonden en alleen blikschade werden apart in kaart gebracht. Daarnaast werd het aantal slachtoffers afgezet tegen de weglengte en de verkeersdrukte.

De Maaslandlaan heeft een lengte van 800 meter, fietsstroken, meerdere rotondes en parkeervakken op de rijbaan. Dat in combinatie met het aantal ongevallen maakt de Maaslandlaan de meest onveilige weg van Limburg.

Je kan het kaartje bekijken via:
https://www.bliq.report/nl-NL/51.249210796098126/5.706539154052735/14/1_538/54432607

4 REACTIES

  1. En dat wordt alleen maar erger met de drukte van de nieuwe Jumbo. Er zijn trouwens wel meer straten in Weert die minstens zo gevaarlijk zijn. Overweerstraat bijvoorbeeld, wordt ook steeds drukker en minder overzichtelijk

  2. mijn gevoel niet altijd met de resultaten van het onderzoek….maar goed, misschien is de snelheid laag genoeg omdat sommige punten zo onoverzichtelijk zijn.

  3. Probleem van de Maaslandlaan is dat dit een belangrijke route voor hulpdiensten is. Heel veel maatregelen kunnen er niet getroffen worden anders lopen de hulpdiensten wellicht vertraging op.

    Het probleem doet zich met name voor tussen de rotonde met de Graafschap Hornelaan en de rotonde op met de Limburglaan. Bezoekers huisarts, ouders die kinderen naar BS Aan de Bron brengen, overstekende scholieren richten Philips van Horne, kort parkeerders die naar het ziekenhuis gaan en egoïstisch (rij)gedrag zorgen voor gevaarlijke situaties. Het grootste probleem is gratis op te lossen maar waarschijnlijk ook het moeilijkst (=egoïstisch gedrag).

Comments are closed.