Verkoelende maatregelen triathlon

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanwege het warme weer worden er morgen, zondag 2 juni, tijdens het EK triathlon extra maatregelen getroffen voor atleten, vrijwilligers en bezoekers. Zo is er speciaal voor de bezoekers een zonnebrand insmeerbar en een watertappunt ingericht.

Burgemeester Heijmans; ‘Het wordt morgen warm en de zonnesterkte is hoog. Het advies van de hulpdiensten is dan ook om voldoende water te drinken en jezelf goed in te smeren met zonnebrand.’

Insmeerbar en watertappunt
Voor bezoekers van de triathlon wordt er op het Basin een ‘zonnebrand insmeerbar’ met gratis drinkwaterpunt ingericht.

Informatie
De atleten worden morgen in de briefings over de maatregelen geïnformeerd. Dit geldt ook voor de vele vrijwilligers die morgen actief zijn. Bezoekers lezen bovengenoemde adviezen morgen ook op de informatieschermen.

Programma zondag 2 juni
De zondag van de Stadstriathlon staat in de middag in het teken van de professionele triathleet. In de ochtend starten verschillende leeftijdsgroepen (agegroupers) op de Olympische afstand. Hierna starten de professionele triathleten aan de mixed team relay (teams bestaande uit mannen en vrouwen), een snelle wedstrijd met veel wissels! Ofwel spektakel gegarandeerd.

Tijdschema
09:00 – 13:00 uur: ​Age group wave
13:30 uur: ​​European Triathlon Union (ETU) Mixed team relay – Junioren
16:00 uur: ​​European Triathlon Union (ETU) Mixed team relay – Elite
18:00 – 20:00 uur: ​Sluitingsceremonie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie