Minder treinen vanwege noodweer

Voor vanavond verwacht het KNMI enkele onweersbuien met kans op zware windstoten en hagel. Ze hebben code geel afgekondigd en de NS heeft besloten om maatregelen te nemen.

De zware windstoten en onweersbuien worden vooral verwacht in het oosten en het zuidoosten van Nederland. Blikseminslagen en omgewaaide bomen kunnen leiden tot hinder. Uit voorzorg schrapt NS daarom lokaal enkele ritten op 5 trajecten. Dit duurt van 18.00-21.00 uur.

Eén van de trajecten is Amsterdam – Eindhoven – Weert – Sittard. Op dit traject zullen minder Intercitytreinen rijden. Door deze lokale maatregel ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen en beperkt NS de kans dat er ook in andere delen van het land hinder ontstaat. Reizigers op de genoemde trajecten zijn hierdoor ongeveer een kwartier langer onderweg. Ook kan het in sommige treinen drukker zijn dan normaal.

Weersverwachting

Er worden onweersbuien verwacht met kans op zware windstoten van 75-90 km/uur, mogelijk zeer lokaal meer. Ook hagel is mogelijk, zo meldt het KNMI. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.