Slootjesdag op zondag 16 juni

Ook altijd al zo graag waterdiertjes willen vangen? Op zondag 16 juni kan dat bij het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man.

Ouders en grootouders zijn welkom met hun kinderen en kleinkinderen om samen een leuke middag te beleven. Met schepnet en plastic bak gaan de kinderen aan de slag om allerlei diertjes uit het water te scheppen. Daarna kunnen de beestjes bekeken worden met loep of microscoop. Dit gebeurt in het daarvoor ingerichte hoekje, het zgn. “Onderzoekscentrum” van het NMC. Gidsen van IVN natuurvereniging helpen jullie om erachter te komen welke waterdiertjes je allemaal gevangen hebt.

De activiteit vindt op zondag 16 juni plaats in het IJzeren Man gebied rondom het Natuur- en milieucentrum (NMC). De activiteit is gratis en wij zorgen voor de nodige materialen. Aanmelden is niet nodig, laarzen zijn wenselijk en zelf een schepnet meenemen mag. Jullie zijn welkom vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.