Sinds deze week is Weert een evenementenorganisatie rijker. Op zaterdag 26 oktober zal in de Bosuil namelijk de eerste editie van Structuur plaatsvinden, een concept waarbij techno muziek gecombineerd wordt met lichtkunst.

Het idee is ontstaan vanuit een enthousiast vriendengroep uit Weert die eerder enkele huisfeesten organiseerde onder de naam BTTF. Structuur moet nieuw leven gaan brengen aan de techno scene in Weert en omstreken, want volgens de organisatie is er animo genoeg.

Naam Structuur

De naam Structuur gaat gepaard met de lichtkunst waar de organisatie zich op wilt focussen. Er wordt tijdens het evenement namelijk gebruik gemaakt van grote kubussen die zullen dienen als een soort projectiedoek. Op dit ‘projectiedoek’ worden zelfgemaakte lichtelementen geprojecteerd die zullen zorgen voor een indrukwekkende beleving. De structuur van de kubussen dient dus als fundament van de lichtshow.

Voor de eerste editie heeft de organisatie gekozen voor een opmerkelijke headliner, namelijk SHDDR. Dit Belgisch duo staat bekend om hun energieke sound en hun strakke producties. Deze zomer zijn ze te bewonderen op o.a. Tomorrowland en Pukkelpop en na de zomer dus ook in ons mooie Weert. Daarnaast is bekend gezicht Merdeka (Joël Waccano) deel van de line-up. Als men in Weert aan techno denkt dan denkt men al gauw aan Merdeka. De Weertse Dj en tevens mede-organisator van het succesvolle Diep domineert al jaren in de Weertse techno scene. Naast deze twee namen wordt er gebruik gemaakt van lokaal talent om de line-up compleet te maken. De organisatie is blij dat de eerste editie van Structuur een feit is en hoopt dat er nog velen volgen!

“Iedereen heeft structuur nodig in zijn leven, dus jij ook!”
Meer informatie over het evenement: https://www.facebook.com/events/677724585999804/?ti=cl
Voor tickets: https://bit.ly/structuurtickets