Nieuwe tillift in gebruik genomen

(Foto’s/video) Bij zwembad de IJzeren Man is zondagochtend de nieuwe tillift voor mensen met een beperking in gebruik genomen.

Elke zondag organiseert Stichting DSO (Stichting Door sport Ontspanning) zwemdagen om de sportbeoefening voor mensen met een beperking te bevorderen. Deze beperking kan zowel lichamelijk- als geestelijk van aard zijn.

Een jaar geleden ging de tillift onverwacht kapot. Het doel van de tillift is om de zwemmers verantwoord het water in te helpen. Het afgelopen jaar moesten de vrijwilligers de deelnemers zelf het water in tillen en dat kostte de nodige zware inspanningen.

Het afgelopen jaar werden er diverse sponsoren gevonden die wilden bijdragen aan een nieuwe tillift. Dankzij Ronde Tafel 146 Weert, Greep naar de Hoorn, Samenfonds0495, Zwembad de IJzeren Man en DSO zelf kon zondag de nieuwe tillift in gebruik worden genomen. Zowel de zwemmers als de vrijwilligers beleefden er meteen veel plezier mee.

Video via Youtube

https://youtu.be/hL1-H_oaFQ0