Baexem – De gemeente Leudal heeft een noodbevel afgegeven voor Baexem. Het noodbevel geldt voor de duur van 3 maanden.

Aanleiding is het incident dat gisteravond heeft afgespeeld op de Genroyhof. Daar liep een man met messen over straat. Nadat de politie twee waarschuwingsschoten had gelost kon de man worden aangehouden.

Het doel hiervan is om de rust te laten weder keren en het veiligheidsgevoel van de inwoners te laten terugkeren, zo meldt de politie via Facebook.

Wat is een noodbevel

Het noodbevel van artikel 175 Gemeentewet mag alleen in uitzonderlijke situaties worden toegepast. Het noodbevel kan worden ingezet als sprake is van oproer, wanordelijkheden, rampen of zware ongevallen of de vrees daartoe bestaat. Het wetsartikel bepaalt dat de burgemeester bevoegd is alle bevelen te geven die hij nodig acht ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar.

Video van incident

Op de website Dumpert staat een video van het incident: https://www.dumpert.nl/mediabase/7696009/a8da0ba4/messengekkie_in_limburg.html.

2 REACTIES

  1. Raar, een noodbevel voor Messe Jochem die al is aangehouden.
    Daar is normaal toch meer voor nodig.

  2. Het noodbevel houdt in dat de man in kwestie zich niet meer in de desbetreffende straat/buurt op mag houden. Wordt hij toch gesignaleerd, dan kan de politie hem meteen oppakken zonder dat daar eerst verdere aanleiding toe hoeft te zijn.

Comments are closed.