Nederweert – Pinnenland-tennis-toernooi `goes Italy` dit jaar. De opmars naar het Pinnenland kenmerkt zich door een zeer grote belangstelling van zowel onze deelnemers als vreemde belangstellenden die via alle mogelijke kanalen zich bij het Pinnenland-toernooi kenbaar maakten.

Het Pinnenland blijkt in trek, very hot, the place to be this summer. Via de ambassade van Italië kregen we de vraag of er mogelijkheden zijn om het toerisme van Holland naar Italie te stimuleren. Een hoek van het park zal daarvoor worden ingericht. Via de Italiaanse Kamer van Koophandel en Istituto nazionale del Commercio Estero werd gevraagd of Italiaanse ondernemers het Pinnenland mochten aangrijpen om Italiaanse producten te promoten. Van pompen tot auto’s, van pasta tot focaccia, van proscuito naar scrocciette, van pizza tot brochetta, van balsamico tot grissini, van cantuccini tot risotto, van parmesan tot fusili. Hier heeft Pinnenland direct nee tegen gezegd, een allegaartje van allerlei Italiaanse lekkernijen is niet de boodschap die het Pinnenland wil uitdragen. Wel zijn monsters gevraagd voor de Pinnenland Comissie-vergaderingen. Over lekkernijen gesproken; Onze hoofdsponsor met de bekende Halal producten zal weer van alle avonden, feestavonden maken. Wij bedanken MEKKA-FOOD voor de perfecte ondersteuning van ons toernooi.

Plaatselijke ondernemers met Italiaanse producten zijn daarintegen meer dan welkom gedurende de gehele week (aanmelden graag via NTC72.nl)

Het park is tijdelijk omgedoopt tot ´La Bengela´. De drankjes worden geschonken met muziek van Pavarotti, Bocelli, Borsato, Sabrina Salerno, Gazebo, Conte, Dino Martin, Zucchero, Fermecelli en Ramazzotti. Iedereen met een Italiaans bolide mag gratis parkeren op het park naast de banen en ontvangt een gratis consumptie bij de bar.

Hoofdsponsor Eetcafé De Kleine Winst uit Nederweert is ook weer van de partij. De officiële opening op zondag 28 Juli zal worden verzorgd door niemand minder dan Paulo la Sabbia (a.k.a. Paul van der Sande. Op Vrijdag 2 Augustus volgt de grote feestavond met niemand minder dan Deejay Mario e Stato (in Nederland beter bekend onder de naam Arie de Werdt). Mario onderbreekt zijn Italiaanse Tour om het Pinnenland te bezoeken. Op 3 en 4 Augustus volgt het spetterende finaleweekend.

Dit weekend zal met het hoge aantal inschrijvingen (speelsterkte 4-8), de grote toe-stroom van publiek en de komst van heel goed weer, wederom zeer gezellig gaan worden. ´arrivederci a presto La Bengela Nederweert´.