Show modelvliegtuigen in Nederweert

Nederweert – De vliegclub Nederweert die dit jaar haar 40 jarig bestaan viert, organiseert dit jaar een show, met modelvliegtuigen op zondag 7 juli a.s.

De vliegclub wil de bezoekers gratis kennis laten nemen van de vele ontspannende uren die men kan beleven met deze sport. Het is niet alleen vliegen, maar nog meer uren die men kan besteden aan het bouwen van die toestellen.

Op deze dag zullen ruim 70 piloten met hun radiografisch bestuurbare vliegtuigen spectaculaire demonstraties geven. De demonstraties zijn zo natuurgetrouw dat men het verschil tussen een echt vliegtuig en het model in de vlucht niet kan onderscheiden. Ook zullen helikopters, de categorie moeilijkst te besturen modeltoestellen, het luchtruim kiezen. Daarnaast zullen er vliegtuigen te zien zijn met straalturbine aandrijving en elektromotoren.

De modelvliegsport is een nuttige vrijetijdsbesteding voor jong en oud. Zowel het bouwen als vliegen geeft voor velen een volwaardige nuttige vrijetijdsbesteding. Om te zien hoe volwassen deze sport is, kan men op deze dag zien, waar iedere deelnemer op zijn wijze zijn best doet om een technische en creatieve creatuur in de lucht te krijgen. Tevens zal men tijdens deze dag informatie kunnen krijgen over de ins en outs van de modelvliegsport.

Meer informatie kun je lezen op de website www.mvcnederweert.nl. Het vliegterrein ligt aan een zijweg (v.d.Broekweg) nabij de weg van Nederweert naar Leveroy (Houtsberg) en zal door een weg bewijzering worden aangegeven. Toegang en parkeren is gratis.