(Foto’s/video) De storm heeft dinsdagavond ook huisgehouden in Weert. In de groenste regio van de wereld moesten de nodige bomen het ontgelden.

Op de Voorburcht was een boom tegen een woning gevallen. De dakgoot en een ruit raakten hierbij beschadigd. De brandweer zaagde de boom in stukken.

Verder moest de brandweer op veel locaties omgewaaide bomen en takken verwijderen. Op o.a. de Wilhelminasingel, Geuzendijk, Kempenweg (N564), Floralaan, Gerrishof en Keenterstraat moesten de kettingzagen uit de brandweerwagen gehaald worden.

Video via Youtube

https://youtu.be/vuTkMBbNqsY

2 REACTIES

 1. Ook niet kalende mensen verliezen hoofdhaar, dus als een boom wat dorre takken heeft, dan betekent dat dat er niet zorgvuldig gesnoeid is door diegene die dat moest doen. De boom offert wat takken op en voor je het weet is er weer ouderwets niks aan de hand.
  Hoge bomen vangen veel wind, en daarom zie je ook nooit struiken de lucht in vliegen als het stormt.

 2. Door de droogte van vorig jaar, zijn veel bomen dit jaar niet goed aangeslagen.
  In veel bomen bevinden zich veel dorre takken, en sommige staan er labiel bij, zodat bij de minste en geringste storm deze het loodje leggen.
  Ook de boom die in 2017 op Laarveld voor het lieve sommetje van €30.000 ongeveer 100 meter is verplaatst leeft niet meer en moet gerooid worden.
  Tip voor bewoners van Weert: laat de bomen in je eigen tuin niet te groot worden…snoei deze regelmatig, of rooi ze op tijd, zodat schade voorkomen kan worden.
  Dit geldt ook voor de bomen in gemeentelijk groen die te dicht op huizen staan.
  Voor dit laatste….trek VOORTIJDIG aan de “bel” bij de gemeente…want de gemeente gaat hier erg laks mee om..!!

Comments are closed.