(Foto’s) De hulpdiensten zijn vrijdag rond 16.50 uur massaal gealarmeerd voor een medische noodsituatie in Weert.

In een woning aan de Willen I Straat, in de wijk Fatima, was de medische toestand van een persoon zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd gealarmeerd. De traumahelikopter landde op het speelveld aan het Patersveld. De helikopter trok veel bekijks van buurtbewoners.

De persoon werd met de brandweer vanaf de eerste verdieping uit de woning gehaald. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance naar de traumahelikopter gebracht en vervolgens met de helikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

Over de toestand en toedracht wordt verder niets bekend gemaakt.

4 REACTIES

  1. Ergerlijk die ramptoeristen ; het is geen gezinsuitje..schaam je ! Dat je ogen richting de heli gaan snap ik nog wel maar loop/fiets /rij dan gewoon door ; je gaat toch niet staan kijken naar een mens in nood ? en met kinderen er bij ook nog..schang.Sterkte voor de betrokkenen ,hopelijk gaat het goed met de patiënt.

  2. Jij bent zeker nooit kind geweest? Het is erg dat er medisch noodgeval is en er een trauma helikopter voor uit moet rukken hoop ook dat het goed gaat inmiddels met deze persoon. Voor de kinderen uit deze wijk die waarschijnlijk nog nooit een helikopter van zo dichtbij en werkend hebben meegemaakt is het gewoon logisch dat ze dit willen aanschouwen een helikopter die land op hun speelveld is toch indrukwekkend voor een kind. De capaciteit om dit te relativeren ten opzichte van de persoon die medische hulp nodig had hebben ze op die leeftijd nog niet. Schamen zou u dus zelf moeten doen, omdat u zo weinig begrip voor kinderen heeft.

  3. Ik ben kind geweest en als er wat gebeurde waar een ziekenwagen oid bij kwam en wij gingen kijken haalden de volwassenen ons daar weg . Zoals een verstandig mens betaamd. Omdat je niet weet wàt de kinderen gaan zien en uit respect ja. “en met kinderen er bij ook nog ” typ ik .. begrijpend lezen en dan reageren ! Als je graag met je kids kijkt naar een helikopter of brandweer auto ; ga dan naar een open dag .

  4. Bij al die 7 kinderen op dat hekje, ziet u daar volwassenen, nee.
    Bij die 2 kinderen op de fiets, nee.
    Deze kinderen van rond de 10 jaar zonder ouders in hun buurt, aanschouwen de helikopter en nogmaals deze kunnen dat niet relativeren ten opzichte van het slachtoffer. Kinderen zijn ten opzichte van ouders nog nieuwsgieriger, heel normaal.
    Dat het in uw tijd anders ging, toen was er geen trauma heli en tijden veranderen. Geen enkel kind heeft een gsm vast om te filmen, dat is wel bijzonder. Gelukkig was de fotograaf van deze site er om het voor ons vast te leggen en u leest dat toch en kijkt naar de fotootjes niet zo respectvol met uw woorden.

Comments are closed.