Hoge opbrengst Crossmoor Charity Cup

(Foto’s) Vrijdag vond de zesde editie plaats van de Crossmoor Charity Cup. Dit jaar komt de opbrengst volledig ten goede aan de ouderenzorg in Weert door middel van een donatie aan de Stichting Dagopvang Weert.

Wederom waren de organisatie en deelnemers erin geslaagd een bijzonder hoog bedrag bij elkaar te spelen tijdens het golftoernooi. Dit jaar werd er een cheque overhandigd van maar liefst: 59.139,50 euro. Het ongeloof was dan ook van de gezichten af te lezen bij de vrijwilligers van Stichting Dagopvang Weert.

Stichting Dagopvang Weert 30 jaar

De Stichting Dagopvang Weert zet zich in om ouderen een gezellige dag aan te bieden en viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. De Stichting heeft op dit moment 5 huiskamers voor ouderen verspreid over Weert. Wekelijks worden ongeveer 140 ouderen in de huiskamers opgevangen. De Stichting wordt deels door de gemeente gesubsidieerd, maar de huiskamers worden volledig door vrijwilligers gerund, zo ook het bestuur. Ouderen die niet zelf naar de huiskamers kunnen komen, worden door vrijwillige chauffeurs opgehaald.

De huiskamers bieden ouderen een vorm van dagbesteding en structuur. De mantelzorgers worden tijdelijk ontlast van hun mantelzorgtaken. Ouderen komen er met elkaar in contact waarmee vereenzaming kan worden voorkomen. Bij huiskamer de ‘Roos’ kunnen de bezoekers ook een warme maaltijd nuttigen.

6de huiskamer in klooster

De werkgroep Crossmoor Charity Cup wil met de opbrengst, naast de ondersteuning van de Stichting Dagopvang Weert, een 6de huiskamer opzetten in het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat. Het doel van de 6de woonkamer is een eigentijds aanbod voor vitale, maar eenzame ouderen te creëren in het klooster. Zij trekken hierin gezamenlijk op met de Stichting Dagopvang Weert en de zusters van het klooster. Punt Welzijn wordt hier ook bij betrokken.

Weerter goede doelen

Sinds 2014 organiseert de werkgroep Crossmoor Charity Cup jaarlijks een golftoernooi waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van een Weerter goed doel. Dankzij de vele sponsoren en deelnemers is er de afgelopen vijf jaar maar liefst € 300.000,- uitgereikt aan verschillende doelen, waaronder het Toon Hermans huis Weert, de voedselbank, het Jeugdsportfonds en de Stichting Eerbied voor het leven.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden via: www.huiskamerweert.nl en www.crossmoor.nl/nl/golfbaan/charity-cup.