Afgelopen nacht is in de Overweertstraat ter hoogte van de Neerstraat een lekkage aan de waterleiding ontstaan. Het lek ontstond rond 3.30 uur.

Tijdens het afsluiten van de waterleiding ontstond ter hoogte van de Otto van Thuringenstraat ook een lekkage aan de waterleiding. De lekkages waren ontstaan in de nog oude waterleiding. Deze diende ter overbrugging van de oude naar de onlangs nieuw aangelegde waterleiding.

De oude leiding wordt ontkoppeld en de nieuwe waterleiding wordt dan in gebruik genomen zodat er naar verwachting geen lekkages meer zullen ontstaan. De aannemer zal de ontstane gaten in de straten gaan repareren.

Oorzaak

Door het warme weer is de afname van leidingwater flink gestegen. Daardoor hebben de oude waterleidingen het zwaar te verduren met lekkages tot gevolg. In Limburg en vooral ook in Weert zijn al veel leidingen gesaneerd, maar de oude leidingen blijven parallel actief totdat een gehele wijk is aangesloten op het nieuwe leidingnet.