Vrachtwagenbrand op Ringbaan-West

(Foto’s) De hulpdiensten zijn maandag rond 9.30 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de Ringbaan-West in Weert.

Ter hoogte van de Lidl-supermarkt was er brand ontstaan in het motorgedeelte van de trekker. Er werd rookontwikkeling opgemerkt waarna de chauffeur het voertuig stil zetten en zichzelf in veiligheid bracht. Collega-chauffeurs blokkeerden de weg voor de veiligheid. Het verkeer kon via de parkeerplaats van de Lidl omrijden.

De brandweer kwam ter plaatse en verrichtte metingen. Intussen was de brand door de chauffeur gedeeltelijk gedoofd door middel van zand. Daarmee was verdere uitbreiding van de brand voorkomen. De brandweer hoefde vooralsnog niet over te gaan tot bluswerkzaamheden. De politie heeft de weg afgesloten en het verkeer wordt omgeleid totdat de vrachtwagen is afgesleept. Het vermoeden is dat er verkeerde motorolie in de vrachtwagen zat er daardoor de brand is ontstaan.