Zwem4daagse met Bliss van start

(Foto’s) Maandag is de Zwem4daagse bij zwembad de IJzeren Man van start gegaan. In het bijzijn van wethouder Tessa Geelen beleefde de nieuwe mascotte van het zwembad, Bliss de Walvis, zijn vuurdoop.

Van 24 juni tot en met 28 juni organiseert Zwembad De IJzeren Man in samenwerking met Reddingsbrigade Weert, ZPC De Rog, De IJsberen en de Koelekopkes de Zwem4daagse bij Zwembad De IJzeren Man. Zwem4daagse is een sportief evenement voor jong en oud waarmee wordt gestimuleerd om te blijven zwemmen.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250m of 500m per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen.

Dinsdag staat in het teken van het thema gezondheid. Voor de verkoeling is er op woensdag ‘ijsjesdag’. Op donderdag zullen er verschillende demonstraties waterskiën plaatsvinden. Op vrijdag zal de zwemvierdaagse muzikaal worden afgesloten en zullen de medailles en oorkondes worden uitgereikt door o.a. Gaan voor Goud; Jip van Assendelft en Danique Klomp (sporttalent van het jaar). Daarnaast krijgen alle deelnemers op vrijdag toegang tot het binnenbad, waar om 19:00 uur het zwemvierdaagse discofeest losbarst.

Bekijk een impressie van de opening.