Het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek 2.0 oogt nog altijd kaal. Dat terwijl in 2017 al door initiatiefnemer Heylen werd aangekondigd om een groot distributiecentrum te bouwen.

De achterliggende oorzaken zijn de procedures die achter de schermen moesten worden uitgevoerd. Daarnaast werd er bezwaar gemaakt tegen de bomenkap ten behoeve van de Sint Antoniusmolen. Ondanks dat er gestart mocht worden met de bouw nam Heylen het zekere voor het onzekere en stelde de bouw van het distributiecentrum uit in afwachting van de uitspraak.

Stichting Groen Weert was tegenstander van het kappen van bomen aan de Neelenweg. Volgens Groen Weert was dat in strijd met beleid van de gemeente. Daarnaast was de kap volgens Groen Weert niet nodig, en tast de kap het leefgebied van dieren aan.

Vooraf was er overleg geweest met de Molenstichting Limburg, de Molenstichting Weerterland en de particuliere participanten uit het convenant voor Molenbiotopen van de gemeente Weert. Uit dit overleg kwam naar voren dat de bomenkap werd geadviseerd om de windvang voor de molen te behouden. De gemeente volgde dat advies op en volgens de Raad van State heeft de gemeente Weert daarmee juist gehandeld.

Het bezwaar werd afgewezen en daarmee is de weg nu vrij voor de bouw van het distributiecentrum op Kampershoek 2.0.

Lees de uitspraak (PDF)

https://iwdg.nl/2ZpqLkH

7 REACTIES

  1. Wat een onnozel gedoe over die paar bomen. Hopelijk krijgt die stichting geen subsidie en/of belastinggeld.

  2. Gelukkig was Weert al een van de groenste gemeentes.
    Jammer dat deze procedures, waar overigens recht op bestaat !, zo lang moeten duren.
    Dat werkt enerzijds remmend op onze economie en anderzijds verliest die stichting aan draagvlak.

  3. Groen Weert droomt nog. Het beleid van de gemeente, als het gaat om een bedrijf dat zij hier willen, is dat al het andere beleid er voor moet wijken en zo nodig er ook geen probleem is m.b.t. aanpassen van bestemmingsplan(nen). En het kappen is nodig om de molen te laten draaien? Hoe heeft die dan de voorgaande jaren gedraaid? Het is echt niet zo dat die bomen pas 5 jaar geleden zijn geplant.

  4. Ten opzichte van de molen trekt zich een blokkendoos op van 15 meter hoog in het zuiden en zuidoosten trekt zich een wal op van enkele honderden meters, bijna een Chinese muur, (maar alibaba komt niet) alleen zouden daar wel zonnepanelen op kunnen en volgens reaguurder Weert73, op deze kolos niet, het dak zou dit extra gewicht niet kunnen dragen. Groene stroom gaat deze kolos dus niet opwekken, ten koste van groen is deze kolos dan dus weer wel.
    Groep Heylen is gecharmeerd van monumentale bomen en molen, ook mag van hun de molen nog draaien als er zuidwesten wind is , logisch dan toch dat je ter compensatie alle 15 bomen van 6 tot 12meter op het zuidwesten ten opzichte van de molen laat omkappen 7 stuks zijn pas 40 jaar. Voor Weert, de titel groenste stad was al binnen, die krijgen we toch nooit meer. De vooruitgang telt, dat er veel locatie`s leeg staan boeit niet. De prestatie van de afdeling grondzaken is wat telt. Of dit nieuwe vastgoed een invulling gaat krijgen is nog maar de vraag, zou zo maar kunnen met de te verwachten aankomende recessie dat het jaren leeg gaat staan. Dit stukje is met enig sarcasme geschreven.

Comments are closed.