Weg vrij voor bouw distributiecentrum

Algemeen Economie Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek 2.0 oogt nog altijd kaal. Dat terwijl in 2017 al door initiatiefnemer Heylen werd aangekondigd om een groot distributiecentrum te bouwen.

De achterliggende oorzaken zijn de procedures die achter de schermen moesten worden uitgevoerd. Daarnaast werd er bezwaar gemaakt tegen de bomenkap ten behoeve van de Sint Antoniusmolen. Ondanks dat er gestart mocht worden met de bouw nam Heylen het zekere voor het onzekere en stelde de bouw van het distributiecentrum uit in afwachting van de uitspraak.

Stichting Groen Weert was tegenstander van het kappen van bomen aan de Neelenweg. Volgens Groen Weert was dat in strijd met beleid van de gemeente. Daarnaast was de kap volgens Groen Weert niet nodig, en tast de kap het leefgebied van dieren aan.

Vooraf was er overleg geweest met de Molenstichting Limburg, de Molenstichting Weerterland en de particuliere participanten uit het convenant voor Molenbiotopen van de gemeente Weert. Uit dit overleg kwam naar voren dat de bomenkap werd geadviseerd om de windvang voor de molen te behouden. De gemeente volgde dat advies op en volgens de Raad van State heeft de gemeente Weert daarmee juist gehandeld.

Het bezwaar werd afgewezen en daarmee is de weg nu vrij voor de bouw van het distributiecentrum op Kampershoek 2.0.

Lees de uitspraak (PDF)

https://iwdg.nl/2ZpqLkH

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties