Besluit oversteek Hushoven uitgesteld

Algemeen Politiek Weert 11 reacties 2 min. leestijd

Op 26 september 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanleg van verbindingen voor fietsers en voetgangers tussen Hushoven/Laarveld en Molenakker.

Het college heeft besloten de aanpassing van de oversteek op Hushoven nog niet uit te voeren, maar tegelijk met de besluitvorming van de fietsbrug opnieuw voor te leggen aan de gemeenteraad. Het belangrijkste argument is dat de oversteek, ook na de aanpassing, niet veilig is.

Drie oversteken

In het voorstel wordt gesproken over drie mogelijkheden voor het oversteken van de Ringbaan Noord. Namelijk:
– Hushoven – Waarbij de bestaande fietsoversteek wordt aangepast
– Wiekendreef – Realiseren van een oversteek via de al bestaande stoplichten
– Fietsbrug – Nieuw te realiseren fietsbrug tussen de twee bovenstaande locaties.

Oversteek Hushoven

De bestaande oversteek bij Hushoven is verder onderzocht. Uit deze studie kwamen drie varianten naar voren. Deze zijn voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Het college kiest ervoor om op dit moment géén van deze varianten uit te voeren. Zij wacht daarmee tot na de besluitvorming over de fietsbrug. Het feit dat deze onveilige oversteek, ook na het treffen van verbeteringsmaatregelen (waarmee een kostenpost van € 140.000,- is gemoeid), niet veilig kan worden gemaakt, is daarvan de reden.

Op het moment dat het ontwerp van de fietsbrug aan de gemeenteraad wordt voorgelegd voor besluitvorming, waarschijnlijk eerste kwartaal 2020, wordt ook opnieuw een voorstel over de oversteek op Hushoven voorgelegd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties