Foto: Demi Nieuwenkamp

De 13-jarige BMX’er Demi Nieuwenkamp uit Weert heeft recentelijk twee hele mooie prestaties geleverd.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap op 7 juli j.l. in Erp behaalde ze een mooie zesde finaleplaats behaald. Aangezien Demi 13 jaar is en hierbij in de klasse girls 13 én 14 jaar rijdt is dit een bijzonder mooi resultaat.

Deze weel stond ze aan de start tijdens het WK in Zolder te België. Hier heeft ze samen met 76 andere 13-jarige meisjes vanuit de hele wereld gestreden om een felbegeerde finale plaats. Met bijna 40°C reed ze 3 manches: 1/8, 1/4, 1/2 om vervolgens ook de finale te rijden waar de 8 sterkste meisjes overbleven. Demi mocht na deze slijtageslag als 8ste het podium betreden!

Deze twee prestaties zijn extra mooi aangezien Demi twee maanden geleden nog herstellende was van een elleboogbreuk. Een speciale dank gaat uit naar Team Pro Legends BMX Europe.