Duo loopt 4-daagse voor Intermobiel

Nederweert / Nijmegen – De 103e 4-daagse van Nijmegen is om 04:00 uur vanochtend vertrokken. Aan de start stonden John Heldens en Niels Fiddelaers.

John loopt voor de twaalfde keer deze 4-daagse, voor Niels wordt het zijn debuut. Beiden lopen dagelijks (tot en met vrijdag) de langste afstand, namelijk 50 kilometer. John heeft net als voorgaande jaren geen enkele kilometer in de benen. Dat geldt niet voor de 15-jarige Niels. Hij is regelmatig naar zijn opa en oma in Maarheeze gewandeld, maar heeft ook een retourtje Hamont gedaan. Vanwege zijn leeftijd mocht hij de 30 kilometer nog lopen of de 40, maar hij koos voor de 50 kilometer.

Beiden lopen als sponsorloper voor het goede doel: Stichting Intermobiel. Tijdens de 4-daagse zijn ze te herkennen aan hun shirt ‘Ik loop voor Intermobiel’. Ze hopen veel geld voor Intermobiel bij elkaar te lopen, maar ook willen ze de stichting onderweg promoten. John en Niels helpen zo Intermobiel om jongeren met een lichamelijke handicap en/of chronische ziekte te helpen en om nog meer lotgenoten te wijzen op hun website en kennisplatform www.intermobiel.com.

Sponsoren

Via de link https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/s/p/?q=intermobiel kun je John of Niels sponsoren. Je steunt niet alleen Stichting Intermobiel, maar het is ook een steuntje in de rug voor Niels en John tijdens hun lange wandeltochten! John heeft ook een actie voor Intermobiel bij de Jan Linders in Nederweert lopen, waar je het statiegeldbonnetje in een bakje kunt deponeren.

Waarom Intermobiel?

Dat John en Niels willen lopen voor Intermobiel is niet verwonderlijk. Niels’ vader en John’s neef, Johan Fiddelaers, is al vele jaren door rugklachten deels bedlegerig. Johan zelf is met Intermobiel in contact gekomen toen hij in 2006 op zoek was naar een bed in de auto om zo samen met zijn gezin erop uitgaan. John en Niels willen zich graag samen voor deze jongeren inzetten. Ook de 75-jarige Martin Kneepkens uit Maarheeze loopt als sponsorloper de 50 kilometer voor Intermobiel.

Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel is een 100% vrijwilligersorganisatie die geen structurele steun van de overheid ontvangt. Intermobiel is daardoor geheel afhankelijk van giften, donaties, sponsoring en ludieke acties zoals deze. Intermobiel zet zich met een positieve insteek in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte met als speerpunten: lotgenotencontact, belangenbehartiging en kennisuitwisseling (via hun site www.intermobiel.com). Zij laten zien wat nog wel mogelijk is. Hun gedachte is: ‘Durf slimmer te leven… als je minder mobiel bent!’